Grondboorbedrijf Haitjema B.V.

is gespecialiseerd in de uitvoering van grondboringen, bodemonderzoek, grondwaterwinning, energieopslag en bronbemalingen t.b.v. industrie, drinkwaterbedrijven, utiliteits- en woningbouw en adviesbureaus.

De geschiedenis gaat terug tot vóór 1900 en in 2000 werd het predicaat Hofleverancier aan ons bedrijf toegekend. Onze vakkennis en ervaring hebben geleid tot een specialisatie op het gebied van verticale grondboringen, toegepast voor waterwinning, bodemonderzoek, bronbemaling en energieopslag in grondwater, inclusief de bijbehorende installatietechniek en onderhouds- en servicewerkzaamheden.

Ons bedrijf heeft thans 65 personen in dienst. Wij investeren stelselmatig in het up-to-date houden van ons machinepark. Zo wordt veel kapitaalintensief boormaterieel naar eigen ontwerp en in eigen beheer gemaakt, terwijl wij in onze werkplaatsen het leidingwerk en de installatiecomponenten samenstellen en assembleren. Wij kunnen het hele traject, van het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie tot en met de service en het onderhoud van deze energieopslagsystemen, op ons nemen. Dus ook het ontwerp van het systeem, het regelen van de vereiste vergunningen, de engineering, het realiseren van de installatietechniek in de bronnen en gebouwen en de regel- en elektrotechniek voor de besturing van de broninstallaties.

De bedrijfsvisie van Haitjema is altijd gericht op het aandragen van oplossingen voor de problemen van de opdrachtgever, als een coöperatieve, flexibele en meedenkende partner.

Grondboorbedrijf Haitjema B.V. in Dedemsvaart is een van de grotere en zeker ook een van de toonaangevende bedrijven in Nederland die zich op dit specifieke vakgebied manifesteren.

Kwaliteit en veiligheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij ontwerpen en voeren uit volgens de internationale ISO-norm 9001. Voorts hanteren wij het veiligheidssysteem volgens de Veiligheids Checklist Aannemingsbedrijven (VCA** gecertificeerd). Dit betekent dat er gewerkt wordt volgens een strak veiligheids-, gezondheids- en welzijnssysteem. Ook is Grondboorbedrijf Haitjema B.V. een actief lid van BodemenergieNL.

Ook internationaal is Grondboorbedrijf Haitjema B.V. actief. Wij hebben, op het gebied van de energieopslag, voor een huisvestingsproject met vijf flatgebouwen in Londen een pilotproject (broninstallatie) gerealiseerd en ook in de Verenigde Staten groeit de belangstelling voor deze technologie.

Kortom wij leveren alles in één hand op het gebied van het grondwater. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen!

Fotoalbum Haitjema