Zuiveringsstation De Laak te Lexmond

Oasen

Zuiveringsstation De Laak te Lexmond

Op de winvelden nabij het zuiveringsstation De Laak in Lexmond worden 10 st. bestaande winputten vervangen. In eerste instantie ging het om 5 st. winputten met een boordiameter van Ø 600 mm en een einddiepte van 90 à 95 m-m.v. Gaandeweg is er een aanvullende opdracht verstrekt voor fase 2 van nog een keer 5 boringen. 3 boringen met een boordiameter van Ø 700 mm en 2 boringen met een boordiameter van Ø 600 mm; allen met een einddiepte van 90 à 95 m-m.v.

 


Op dit moment hebben we 8 van de 10 bronnen gerealiseerd. De 2 nog te boren winputten staan gepland voor oktober 2022.
Naast het boren en ontwikkelen van deze nieuwe bronnen, en het afdichten van de bronnen die vervangen worden, behoort het aansluiten van de nieuwe bronnen op de aanvoerleiding naar het zuiveringsstation ook tot onze werkzaamheden. Zelfs het vervaardigen en plaatsen van compleet nieuwe broninbouwen wordt door ons uitgevoerd. Alleen de bestaande bronpompen uit de ‘oude’ bronnen worden hergebruikt in de nieuwe bronnen. Wel worden deze bronpompen, als ze toch uit de bron zijn, grondig geïnspecteerd en getest. Dat gebeurt in onze eigen werkplaats in Dedemsvaart. 
De laatste 3 van de 8 bronnen worden op dit moment nog ontwikkeld en het aansluiten van de nieuwe bronnen gaat starten medio augustus 2022.